Telefon: 0722.108.600   |   0721.689.302         E-mail: comenzi@bijuteriasafir.ro

Certificat și garantie bijuterii aur si alte metale pretioase

Produsele achizitionate prin intermediul magazinului online Bijuteria Safir sunt insotite de certificate de garantie, ce atesta autenticitatea si calitatea acestora.

Bijuteria Safir ofera garantie 24 de luni pentru bijuterii si verighete.

Garantia nu include produsele care prezinta defecte cauzate de lovituri, purtare sau manipulare neadecvate.

Certificatele de garantie pentru bijuteriile comercializate de Bijuteria Safir sunt intocmite in conformitate cu legile in vigoare. Toate produsele sunt insemnate cu marca de garantie proprie B006,B006A,GR01,GR01A, insemn inregistrat la ANPC sau marca ANPC, titlul: 585 (14k), 750 (18k), 950 (Pt),950 (Pd) si 925 (Ag).

Aurul de 14k are in compoziție 58,5% aur pur si 41,5% alte metale, in timp ce aurul de 18k este constituit din 75% aur si 25% alte metale, diferentele de aspect nefiind evidente. Condițiile de solicitare a garantiei pentru bijuteriile comercializate de Bijuteria Safir sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 și O.G. 174/2008.

Costurile transportului pentru produsele trimise care sunt sub incidenta garantiei, (tur-retur) vor fi suportate de Bijuteria Safir. Expedierea acestora in vederea solutionarii garantiei se va realiza prin intermediul aceluiasi curier.

Serviciile de reparatie sunt disponibile prin intermediul magazinelor:
- Diamond Boutique, CaleaVictorieiNr. 26, sector 3, Bucuresti, C.P. 030027.
- Bijuteria Safir , Calea 13 Septembrie nr. 139, sector 5, Bucuresti
- Bijuteria Safir, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33, in incinta Complexului Iris Titan Shopping Center (Auchan)
Soluționarea garantiei se va efectua in termen de maxim 15 zile. In acest interval de timp putem fi contactati telefonic la numărul 0721689302.

Certificat de calitate si garantie

1. CLAUZE ȘI CONDITII DE GARANTIE

Prezentul certificat atesta calitatea produsului livrat si conformitatea acestuia cu standardele internationale corespunzatoare clasei in care se incadreaza.
Acest certificat de garantie atesta faptul ca bijuteria este realizata din aur sau alt metal pretios si nu isi schimba proprietatile in cazul utilizarii corespunzatoare a acesteia pe o perioadă de 2 ani de la data achizitiei, mentionata pe bonul fiscal/factura fiscala.
Pentru bijuteriile incrustate cu pietre pretioase, in cazul desprinderii/ căderii acestora, producatorul sau dupa caz, vanzatorul le va inlocui, într-un termenul legal, numai in situațiile in care acest lucru nu este imputabil cumparatorului. Garantia nu include deteriorarile provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicatiilor mentionate in cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijentei, a utilizării necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.
Reparațiile pentru produsele aflate in termen de garantie vor fi efectuate gratuit sau bijuteriile vor fi înlocuite in conditiile OG nr. 21/1992 revizuita, dacă se confirma faptul ca un defect de manopera ori de fabricatie a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari. In cazul inlocuirii produsului, nu se garanteaza livrarea aceluiasi model, ci a unui produs similar avand o valoare echivalenta.

2. CERTIFICAT DE GARANTIE

Prin prezentul certificat de garantie emis de SC SAFIR`94 IMPEX SRL, CUI, J04/8349/1994, se atesta ca produsele Bijuteriei Safir – inele, cercei, bratari, coliere, pandantive, butoni, verighete– indeplinesc parametrii si cerintele de calitate in conformitate cu normele legale in vigoare.
Perioada de garantie este de 24 de luni de la data achizitiei. Produsele vor fi schimbate numai daca nu au fost purtate.
Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si legea 449/2003. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute in acest Certificat de Garantie.
Prin prezentul certificat de garantie va asiguram ca bijuteriile Safir sunt marcate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – Directia pentru Metale Pretioase si Pietre Pretioase.

3. RECOMANDARI

Pentru o intretinere cat mai corecta a bijuteriilor Safir va recomandam:
Sa purtati cu grija bijuteriile incrustate cu pietre sau perle, deoarece montura acestora nu rezista socurilor mecanice.
Sa pastrati bijuteriile in cutiile primite la achizitionarea produselor sau in alte cutii destinate bijuteriilor.
Sa nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor casnice / brute sau a acelora in care exista posibilitatea ca acestea sa intre in contact cu substante ce contin sulf.
Sa nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor fizice.
Pentru a mentine luciul bijuteriilor, se recomanda scoaterea acestora inainte de dusuri sau treburi casnice.
Evitati contactul cu substantele chimice , existand posibilitatea ca acestea sa erodeze metalul.
Dupa fiecare purtare, stergeti bijuteriile cu o carpa moale.
Metalul pretios isi poate pierde stralucirea in timp daca intra frecvent in contact cu agenti precum parfumul, apa sarata, creme de piele, fixativ pentru par, clor sau sulf.
Nivelul de matuire aparut depinde de pielea purtatorului si de rutina de ingrijire a pielii acesteia.
Nu expuneti bijuteriile la substante chimice dure. Agentii de curatare pot altera culoarea si stralucirea bijuteriilor.

CURATARE / EXAMINAREA PROFESIONALA ANUALA

In functie de gradul utilizarii, va recomandam ca bijuteriile sa fie examinate si curatate de catre un bijutier cel puțin o data pe an.